Scouts en Gidsen Brussel

Wat doet de scouts?

De scouts is een groep kinderen en jongeren vanaf 6 jaar (of het eerste leerjaar) tot 18 jaar die vaak samenkomen. Elke zaterdag of zondag is er een activiteit. Dan maak je plezier in een groep met kinderen van je eigen leeftijd. In de scouts speel en beweeg je, ga je op avontuur en maak je nieuwe vrienden. Je doet elke week iets anders in een veilige omgeving. Iedereen is welkom

Scouts is een nederlandstalige jeugdbeweging. Praat je nog niet goed Nederlands? Dat is geen probleem. De leiding en andere kinderen helpen je! Door samen te spelen oefen je Nederlands op een leuke manier.

De leiding maakt een leuke of spannende activiteit voor de kinderen. Het zijn jonge, vrolijke vrijwiligers. Elke week zijn ze enthousiast en spelen ze graag mee. Leiding wordt ondersteund door Scouts en Gidsen Vlaanderen en kan verschillende cursusen volgen om bij te leren als leiding. Daar leren ze leiding geven aan kinderen, maken ze kennis met verschillende soorten spelen, technieken, veiligheid, EHBO en zoveel meer.

Scoutskleren

Herken je de kleren op de foto's? Dat zijn scoutskleren. Als je die aandoet, ziet iedereen dat je in de scouts zit. De meeste groepen hebben een tweedehandswinkeltje waar je dat kan kopen.    
Groepen bepalen zelf of ze deze dragen of niet. Ook op scoutskleren kan je korting krijgen.

Hoeveel kost de scouts?

Inschrijven bij de Scouts kost meestal tussen €37 en €50 voor een jaar. De prijs is anders bij elke groep. Vraag daarom zelf eens bij de groep hoeveel inschrijvingsgeld ze vragen. Met dat geld betalen ze speelmateriaal, onderhouden ze de lokalen en betalen ze verzekeringen. Gebeurt er een ongelukje op de scouts, of op weg van of naar huis? Dan ben je verzekerd via Scouts en Gidsen Vlaanderen. 

Het kamp in de zomervakantie kost ook geld. Dat is gemiddeld 17 euro per dag. Met dat geld betaalt de leiding de locatie, het materiaal, het eten en alle activiteiten.

Je kan een deel het van inschrijvingsgeld terugkrijgen via de mutualiteiten of UitPas. Vraag daarvoor meer informatie bij de leiding, de jeugddienst of je eigen mutualiteit.

Wanneer het inschrijvings- of kampgeld te hoog is, kan je via Scouts en Gidsen Vlaanderen korting krijgen. Dit heet Scouting op maat en kan je aanvragen via de leiding van je groep.

Waar is de Scouts?

In Brussel zijn er tien groepen, verspreid over de stad. Je vindt ze terug op het kaartje bij het onderdeel 'Aanbod per gemeente'. Bijzonder is dat we ook een Akabegroep hebben, voor kinderen en jongeren met een mentale en/of fysieke beperking.
Je kan drie keer komen proberen bij een groep in de buurt voor je je inschrijft. Zo kan je eens testen of de scouts iets voor jou is.

Contact?

Heb je nog vragen? Contacteer ons via brussel@scoutsengidsenvlaanderen.be of op 0498134801.

Voor meer algemene informatie over scouting kan je surfen naar  www.scoutsengidsenvlaanderen.be.

Flyer en français

Flyer in English

Flyer Arabisch

Volante en espanol

Flyer in romana

Ulotka w yezyku polskim

Flyer Servisch -летак на српском

Flyer Russisch -листовка на русском языке

Flyer Chinees - 中文传单

Flyer Turks - türkçe el ilanı