JNM

JNM

JNM, Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is een jeugdbeweging voor iedereen van 7 tot 26 jaar die zich goed voelt in de natuur en zijn schouders niet ophaalt voor het milieu. JNM is een jeugdbeweging in Vlaanderen en Brussel en telt in het totaal 50 afdelingen.

Net als elke andere jeugdbeweging komen we tijdens het schooljaar samen in het weekend voor knotsgekke activiteiten. Waarin verschillen we dan van andere jeugdbewegingen? Bij ons staan natuur en milieu centraal. We trekken het hele jaar door de mooiste natuurgebieden in en laten ons betoveren door de zotste waarnemingen. We nemen zelf een zaag of schop in de hand en maken ruimte voor natuur. We gaan op een duurzame en milieuvriendelijke manier door het leven en proberen ook anderen daar warm voor te maken.

JNM BRUSSEL

JNM Brussel is de JNM afdeling van Brussel. Deze bestaat nu al 9 jaar en telt rond de 150 leden! Dit zijn Piepers, Ini’s, Pigeons en enkele steunleden. JNM Brussel wordt geleid door het JNM Brussel bestuur. Wij organiseren maandelijks 4 activiteiten: één voor piepers, één voor ini’s, één voor grote Pigeons en één met alle groepen samen ("chill' activiteit). Ook organiseren we ieder jaar een JNM Brussel herfstweekend en zomerkamp!

Elke activiteit zoeken we tussen het Brussels steen en beton een groen plekje, waar we in bomen klimmen, vlinders determineren of een groot bosspel spelen. Elke JNM-activiteit is een combinatie van natuurstudie, natuurbehoud of milieu en spel.

IN WELKE LEEFTIJDSCATEGORIE ZIT IK? 

Piepers:  2de - 6de leerjaar

Pini's: (=piepers die soms ook mee mogen op ini activiteiten) 5de en 6de leerjaar

Ini's: 1ste – 3de middelbaar

Piegeons (Groten): 4de middelbaar – 26 jaar

WANNEER SPREKEN WE AF? 

Iedere maand wordt naar alle leden een mail met de activiteiten voor de komende maand verstuurd, hierin vind je steeds het exacte uur en de afspreekplek terug, maar ook alle activiteiten kun je bekijken op de activiteiten kalender op de website.

Normaal gezien is dit steeds :

Pigeons (Groten): iedere 2e zondag van de maand, van 10:00 tot 13:30

Chill activiteit (Piep, Ini en Pigeons samen): iedere 3e zondag van de maand, van 10:00 tot 13:30

Piep en ini activiteit: iedere 4e zondag van de maand, van 10:00 tot 13 :30

WAAR SPREKEN WE AF?

Omdat we (nog) geen vast lokaal hebben is dit steeds op het Eugène Simonisplein, 1081 Koekelberg